Εκδήλωση αφιερωμένη στα 20 Χρόνια Λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων ¨Όμηρος” Κορυτσάς!

Στις 12.06.2024 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 20 χρόνια προσφοράς του σχολείου μας.

Στην έναρξη την εκδήλωσης χαιρέτησε η Γενική Διευθύντρια κα. Αθηνά Σιδέρη. Στην συνέχεια έλαβε το λόγο ο εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κορυτσά κ. Φίλιππος Νικόλαος και ακολούθησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αδελφότητα και Γενικός Διαχειριστής του Σχολείου κ. Ανδρέας Μήτσιος.

Η εορταστική αυτή εκδήλωση αποτελούνταν από τρία βασικά μέρη. Για αρχή, οι μαθητές/ριες παρουσίασαν μια θεατρική παράσταση, γεμάτη νοήματα, με τίτλο «Το νήμα της Πηνελόπης», στην συνέχεια παρουσιάστηκε ένα βίντεο αφιερωμένο στα 20 χρόνια λειτουργίας στο οποίο πέρα από το ιστορικό κομμάτι, χαιρέτησαν, εκπαιδευτικοί, διευθυντές, συντονιστές, μαθητές και μαθήτριες. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή των Επαίνων που ξανά αποτελούσαν το 1/3 του συνολικού αριθμού των μαθητών με Μ.Ο πάνω από 9,75.

Τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι του Γ.Π της Ελλάδος στην Κορυτσά, ο πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος της «Ομόνοιας» κ Γρηγόρης Καραμέλος, Μέλη του Συλλόγου «Αδελφότητα», Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορυτσάς, γονείς, φίλοι του σχολείου.

Ευχόμαστε από καρδιάς στο σχολείο πολλά ακόμα χρόνια λειτουργίας και εποικοδομητικής προσφοράς από κάθε άποψη, όπως και μέχρι τώρα, για το καλό της Κορυτσάς και πάνω από όλα για το καλό των δύο χωρών, της Αλβανίας και της Ελλάδος, καθώς παραμένει ένας συνδετικός κρίκος με σπουδαία προσφορά.

Χρόνια Πολλά!!!

Σημείωση Πελασγού Κορυτσάς: Ευχόμαστε όλα τα μέλη της ιστοσελίδας μας, Χρόνια Πολλά και ατέλειωτα έτη προσφοράς στο σπουδαίο αυτό το σχολείο που τελεί επάξια και με επιτυχία από κάθε άποψη το έργο του. Συγχαρητήρια!!!
Όλα αυτά τα χρόνια, το έργο του σχολείου πολλοί προσπάθησαν να το χλευάσουν και να το υποβιβάσουν, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Αλλά τα έργα τους διέψευσαν και τους έβγαλαν ψεύτες.

Πολλές φορές αυτοί που όφειλαν να το βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν, χωρίς να μπορούν να κατανοούν το πολύπλευρό έργο του, ανεξάρτητα από τις γνώσεις και την εξουσία που είχαν, δημιούργησαν εμπόδια, βασιζόμενοι περισσότερο στην φαντασία και την συκοφαντία παρά στην πραγματικότητα. Το σχολείο όμως άντεξε κυρίως γιατί είναι Θέλημα Θεού και προστατεύεται από τους πνευματικούς νόμους και το αίμα των προγόνων.

Το σχολείο αυτό είναι προϊόν θυσίας, αγάπης και προσφοράς πολλών ανθρώπων, άλλωστε και το Ελληνικό Κράτος που το βοηθάει οικονομικώς απλά επιστρέφει όσα ηθικά και οικονομικά χρωστάει σε όσους ευεργέτες θυσίασαν, πρόσφεραν με αγάπη όλα όσα είχαν στο ίδιο το κράτος και στο λαό του που πέρασε τόσα πολλά και τρομερά, εγκαταλελειμμένο άδικα στην μοίρα του για 80 χρόνια.

Χρόνια Πολλά. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και τους μαθητές/ριες.